Auberge du Bonheur lanceert nieuwe producten: 1712 kaas & 1712 zeep

Dat je bij Auberge du Bonheur fantastisch kunt eten en drinken, weten vele Tilburgers al. Maar wist je ook dat ze in samenwerking met verschillende partijen eigen producten maken? Zo lanceren zij deze maand twee nieuwe producten: 1712 kaas en 1712 zeep.

1712 kaas

Het culinaire team van Auberge du Bonheur heeft samen met Kaasboerderij de Leyedaeler een eigen 1712 kaas gemaakt. De 1712 kaas maakt onderdeel uit van de producten- en delicatessenlijn die Auberge du Bonheur in eigen huis ontwikkelt en waarvan productie plaatsvindt bij lokale partners.
De zachte, rauwmelkse boerenkaas is gewassen met 1712 bier waarin Douglasspar verwerkt is. Kaasboerderij de Leyedaeler maakt de rauwmelkse 1712 kaas volledig in eigen beheer, volgens een uniek bereidingsproces. Van april tot en met oktober grazen de 60 melkkoeien van De Leyedaeler in de wei en eten zij een natuurlijke mix van vers gras en kruiden. Ze worden bijgevoerd met maïs, hooi en kuilvoer. Hierdoor (en omdat de kaas gewassen wordt met 1712 bier), krijgt de kaas zijn zachte, delicate smaak. De vijf wekende durende rijping op de naalden van de Douglasspar zorgt voor nog een subtiel extra smaakaccent. Bovendien houdt de kaas zijn unieke karakter omdat de melk niet wordt gepasteuriseerd.

1712 zeep

Een aantal van onze idealen komen samen in deze 1712 zeep, geïnspireerd door het idee om circulair te ondernemen en verspilling tegen te gaan.
Ralph Blaakenburg  (Cuisinier) ontwikkelde samen met Chi Chi Schaul van Earth Ellements deze zeep en gebruikte komkommerresten afkomstig uit de keuken van Auberge du Bonheur als basis.
Naast komkommer is ook Douglasspar en brandnetel verwerkt in de zeep dat groeit in Stadsbos013.

1712 producten

Maar Auberge du Bonheur heeft nog meer producten met een verwijzing naar 1712: het jaar waarin het park de Oude Warande, waarin Auberge du Bonheur is gevestigd, werd aangelegd. Zo kwamen ze voor het eerst in mei 2016 met een 1712 bierZo kwam er in december 2016 ook een Vermoed 1712, een vermout met vlierbloesem, op de markt. Later kwamen daar de 1712 chocolate en 1712 bier bij. En begin dit jaar werd het 1712 witbier met vlierbloesem toegevoegd aan de reeks 1712 producten.1712 producten