Alumni: vierde speciaalbier voor Bonheur en Tilburg University

Wederom leven in de brouwerij: Bonheur Horeca Groep en Tilburg University slaan opnieuw de handen ineen en lanceren een vierde, eigen speciaalbier: Alumni.

Met deze NEIPA (voluit New England IPA) wordt de eerder gelanceerde reeks speciaalbieren uitgebreid met een ode aan de Alumni. Het zelfstandig naamwoord is afkomstig uit het Latijn en betekent “pleegzoon”, maar wordt gebruik op alle geslachten. Hoe dat gerelateerd is aan de Universiteit? De afgestudeerden worden alumni genoemd. De eerder verschenen varianten werden vernoemd naar vooraanstaande functies aan de universiteit: Rector Magnificus (Tripel), Pedel (Blond bier) en Decaan (alcoholvrij bier), maar nu staan de oud-studenten centraal.

Zonder de studenten zou de universiteit natuurlijk niet bestaan, dus het is tijd voor een hommage aan de Alumni, besloten Paul Hoeijmans (directeur Facilities) en Tim Wijdemans (algemeen directeur van Bonheur Horeca Groep): “De alumni van Tilburg University zijn verspreid over de hele wereld, maar blijven altijd deel uitmaken van onze gemeenschap. Na het afstuderen is de toekomst van alumni nog wat onzeker, maar na verloop van tijd klaart alles op en wordt het rooskleuriger. Zij komen graag terug op hun Alma Mater (letterlijke vertaald vanuit het Latijn betekent dat “zorgende moeder”, maar in deze context wordt Alma Mater gebruikt om de universiteit waar de alumni gestudeerd hebben aan te duiden) en dan is het geweldig als je je eigen biertje kunt proeven”.

New England IPA (NEIPA)

We presenteren deze hazy IPA met een bitterzoet, fruitig karakter. New England IPA (NEIPA) is een stijl die de laatste jaren erg populair is geworden. De rozenbottels uit Stadsbos013, het bosgebied grenzend aan Tilburg University, geven een zachte en fruitige smaak met subtiele bitterheid. Alumni past perfect in de reeks, want net als de eerdere varianten proef je ook de groene omgeving van de campus en is het nieuwste brouwsel wederom gemaakt in samenwerking met onze lokale partner: de brouwers van Stadsbrouwerij 013.

De samenwerking

“We zijn blij met de uitbreiding van deze eigen bierlijn. De vooruitstrevendheid van Tilburg University sluit aan op de bedrijfsvoering van Bonheur. Samenwerken, verbinden en maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen staan bij beiden hoog in het vaandel. We zijn trots op de samenwerking en hoe tof is het dat we dat kunnen samenbrengen in een biertje.”, vertelt Tim Wijdemans.

Rector magnificus Wim van de Donk nam een van de eerste flesjes in ontvangst van Tim Wijdemans om te proeven.

Wil jij Alumni ook proberen?

Kun jij ook niet wachten om de speciaalbieren te proberen? Vanaf nu is de nieuwste creatie, en de drie eerdere varianten, exclusief te proberen bij Grand Café Esplanade, O’Café en Olympia Sports Bar, ook verkrijgbaar in cadeauverpakking. En geen zorgen: je hoeft niet per se een Alumnus te zijn om deze NEIPA lekker te vinden. Iedereen uit de stad is welkom op de universiteitscampus om met het biertje te komen proosten.