Auberge du Bonheur zet alle koks op straat

La Nouvelle Auberge (onderdeel van Auberge du Bonheur) ontspringt de dans niet als het gaat om vacatures in de  keuken: het restaurant aan de Bredaseweg in Tilburg zoekt nieuwe collega’s. Om die reden zet de directie alle koks op straat.

Personeelstekort en dan de koks op straat zetten? Dat klinkt niet logisch. Gelukkig wordt in de keuken van La Nouvelle Auberge de soep minder heet gegeten dan opgediend. De koks gaan namelijk letterlijk de straat op. “Het idee is dat wij, als koks, naar buiten gaan om nieuwe collega’s, om te beginnen een souschef, te vinden. Daarna gaan we gelukkig gewoon weer de keuken in”, legt chef-kok Pim de Weert uit.

Bijzondere sollicitatieprocedure
Kandidaat sous-chefs kunnen rekenen op een bijzondere sollicitatieprocedure. La Nouvelle Auberge kiest niet voor een klassiek sollicitatiegesprek, met een kopje koffie in een spreekkamer. Sollicitanten worden 24 uur lang ondergedompeld in de wereld van Auberge du Bonheur. Als eerste op het menu staat een hartelijke ontvangst met een uitgebreide lunch. Daarna volgt een kennismakingsgesprek met, en rondleiding door, cuisinier Ralph Blaakenburg en chef-kok Pim de Weert.

Het tussengerecht is een middagwandeling door de Oude Warande. De sollicitant kan dan ook kennismaken met de eigen productenlijn 1712, met producten als kaas, chocolade, honing en koffie en thee in het assortiment. Van wandelen krijg je trek, maar een uitgebreid vijfgangendiner rekent daarmee af. Het sluitstuk van de avond is een overnachting in de auberge, zodat de sollicitant overal nog even over kan slapen. De volgende dag eindigt het sollicitatie-etmaal met een ontbijt en evaluatiegesprek. De eventuele partner van de sollicitant is overigens ook van harte welkom bij alle activiteiten.

Gevoel van Bonheur (geluk) overbrengen
Tim Wijdemans, directeur van Bonheur Horeca Groep, wil met deze aanpak het gevoel van Auberge du Bonheur écht overbrengen. “Te gast zijn bij Auberge du Bonheur is méér dan een bezoek; het is een belevenis. Dat geldt al helemaal voor werken bij ons in de organisatie. Dit is de perfecte manier om dat te demonstreren. Natuurlijk hebben goede chefs de banen op dit moment voor het uitkiezen, maar ik geloof echt dat we iets extra’s te bieden hebben. Niet in de laatste plaats onze arbeidsvoorwaarden. Wij hebben een werkweek van vier dagen, want we vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk. Ook investeren we, onder meer met training en coaching, in de persoonlijke ontwikkeling van onze collega’s. Verder kunnen onze mensen gratis naar wedstrijden van Willem II en gebruikmaken van alle faciliteiten van Bonheur Horeca Groep. En zo hebben we nog véél meer op het menu. Daarover vertellen we uitgebreid tijdens de kennismaking.”

Solliciteren
Mensen die openstaan voor een nieuw culinair avontuur hoeven niet per se te wachten tot ze op straat een goedgemutste kok van Auberge du Bonheur tegen het lijf lopen. Door contact op te nemen met het restaurant of rechtstreeks met Cuisinier Ralph Blaakenburg, 06 17 85 08 13, kunnen ze snel en eenvoudig een reservering plaatsen voor een bijzonder (et)maaltje.

Werken bij Bonheur