Bonheur Horeca Groep neemt per 1 januari roemrijke Hilvaria Studio’s over

Tilburgs grootste horecabedrijf gaat de stadsgrens over met tiende locatie
Vanaf 1 januari 2019 is Bonheur Horeca Groep de nieuwe exploitant van Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek. Met deze overname zet Bonheur de eerste stap buiten Tilburg. Algemeen directeur Tim Wijdemans ziet mooie kansen en landelijke potentie voor de Hilvaria Studio’s. “Het is een locatie met een roemrijke geschiedenis, een karakteristieke uitstraling en vele verhalen. Door de opzet van de studio’s en de ligging in de natuur, leent de plek zich bovendien perfect voor heisessies, conferenties en andere corporate meetings.”

De Hilvaria Studio’s zijn het tiende horecabedrijf van Bonheur Horeca Groep. “De Studio’s sluiten perfect aan bij ons huidige portfolio van bijzondere locaties. We bouwen voort op het bestaande succesvolle concept en zullen daar onze eigen kwaliteiten aan toevoegen. De locatie heeft een sterke regionale functie. Er zijn veel huwelijksvoltrekkingen, bruiloften, uitvaarten en vergaderingen. Die mogelijkheden blijven uiteraard bestaan. We zien veel aanvullende kansen voor de zakelijke markt, ook buiten de regio. De kracht van de Studio’s zit ‘m in de verschillende ruimtes die multifunctioneel inzetbaar zijn. Die veelzijdigheid, de bijzondere ligging in de natuur en de geschiedenis van het gebouw zorgen voor een unieke beleving waar onze gasten steeds vaker naar op zoek zijn.

Vertrouwen
Bonheur Horeca Groep neemt de exploitatie over van Christiaan Höhner en Ellen van Zuylen. Zij zijn 15 jaar met veel passie ondernemers geweest in het door Christaan’s vader (Hans Höhner) aangekochte en volledig gerestaureerde gebouwencomplex. Zij kiezen voor een nieuwe uitdaging. Christiaan: “Bonheur was voor ons direct dé partij om de activiteiten over te nemen. Het is een organisatie die de perfecte omvang heeft om dit mooie complex optimaal te benutten. Tegelijkertijd is het een bedrijf met een visie op gastvrijheid, kwaliteit en horeca die bij ons past. Dat geeft veel vertrouwen.”

Hilvaria Studio’s: reclamefilms en popiconen
De Hilvaria Studio’s zijn in 1964 gebouwd, met als doel er reclamefilms te gaan maken. De toenmalige exploitant voorzag dat er door de komst van STER-reclame meer behoefte zou komen aan studiofaciliteiten. Het duurde echter nog een behoorlijke tijd voordat de markt voor reclameproducties op gang kwam. Daarom werden de Studio’s in de begintijd vooral gebruikt door de NTS (nu: NOS) en filmmakers van allerlei pluimage. Er werden bijvoorbeeld ook erotische films gemaakt. In de jaren zeventig vestigde ook de Relight Studio’s zich hier, op dat moment één van de modernste geluidsstudio’s van de wereld. Binnen- en buitenlandse pop-iconen namen hier daarom graag hun platen op. Voorbeelden hiervan zijn The Golden Earring, Herman Brood, Genesis, Cat Stevens, Black Sabbath.

Over Bonheur Horeca Groep
Bonheur Horeca Groep is als grootste horecabedrijf van Tilburg bekend van locaties als Auberge du Bonheur en restaurant La Nouvelle Auberge, Prise d’eau Golf, Koning Willem II Stadion, Villa de Vier Jaargetijden, Faculty Club, Grotto, Esplanade, Olympia Sports Bar en Broodje Jantje. Dagelijks verwelkomt de organisatie honderden gasten: van student tot toerist en van voetbalfan tot zakelijke hotelgast. Bonheur verrast de stad daarnaast steeds met creatieve pop-uplocaties, zoals overnachten en dineren op sensationele plekken op de Tilburgse Kermis en begin 2019: Cirque du Bonheur. In 2017 boekte de groep een omzet van 8,8 miljoen. Daarmee behoort Bonheur Horeca Groep tot de 100 grootste horecabedrijven van Nederland.