Bonheur ontvangt het Keurmerk Circulair Ondernemen

Bewust consumeren en produceren wordt steeds belangrijker. Ook bij de Tilburgse bedrijven en initiatieven niet onbekend, want velen zijn al bezig met verspilling, hergebruik en recycling. Tilburg Circulair is een nieuw online platform dat dit alles in kaart brengt in de gemeente Tilburg. Een initiatief waar de Bonheur Horeca Groep zich graag bij aansluit. 

De gedachte achter een circulaire economie is dat we niet altijd producten producten zonder pardon moeten weggooien. We kunnen ze vaak ook hergebruiken, recyclen, ruilen, lenen, delen of huren. Tilburg Circulair wordt het online platform dat alle mogelijkheden op dat vlak samenbrengt. Het is dan ook hun doel om de zichtbaarheid te vergroten van deze bedrijven en Tilburg als circulaire staat op de Nederlandse en wie weet Internationale kaart te zetten.

Waarom circulair? 
De Bonheur Horeca Groep zit met 3 van hun locaties aangesloten bij de NoFoodWasted app, namelijk Auberge du Bonheur, Esplanade en Villa de Vierjaargetijden. De app laat zien welke producten en gerechten overblijven bij restaurants, die vervolgens tegen een gereduceerde prijs kunnen worden gekocht. De aankoop gebeurt in de app en het aanbod varieert per dag.

Het Keurmerk
Het Circulair Ondernemen Keurmerk van het Nationaal Duurzaamheid Instituut is een keurmerk voor alle bedrijven die het circulair economisch beleid hebben ingebed in verschillende facetten van de bedrijfsvoering.

Kijk voor meer informatie op: https://tilburgcirculair.nl