Brrroodje Jantje-ijs smelt op de tong

Typische Broodje Jantje kenmerken als ijs

Broodje Jantje lanceert tijdens de kermis Brrroodje Jantje-ijs in een limited edition. Met de hete zomerdagen in het vooruitzicht bedacht Tim Wijdemans (directeur Broodje Jantje) een ijsje dat niet alleen de smaak, maar ook alle kenmerken heeft van het populaire uitgaansbroodje. ‘Een aantal jaren geleden maakte ik kennis met chocolade-ijs met een zout smaak. Dat inspireert mij en ik realiseer me dat het combineren van smaken en producten in de komende jaren tot nieuwe ijssoorten zal leiden’.

 

Meester chocolatier Hein Geers

Uitgangspunt van het Brrroodje Jantje-ijs is dat je de typische smaak van het Broodje Jantje proeft en gewerkt wordt met pure ingrediënten. Meester chocolatier Hein Geers (van Huize Geers aan de Piushaven) is erin geslaagd ijs te ontwikkelen waarbij de zo herkenbare smaak van Broodje Jantje is bereikt. Alle onderdelen van het Broodje Jantje zijn terug te vinden in het ijs en als garnituur worden brood en ui toegevoegd. Jan de Kort, bedenker van het 53 jaar oude Broodje Jantje, heeft het eindproduct geproefd en zijn zegen erover gegeven. ‘De spannende smaak is overduidelijk die van Broodje Jantje. Ik ben trots dat ik deze innovatie mag meemaken. Het is een genot in je mond’, aldus de ambachtsman de Kort.

 

Brrroodje Jantje-ijs is vanaf woensdag 25 juli in een limited edition verkrijgbaar bij Broodje Jantje (17:00 – 22:00 uur) op het Pieter Vreedeplein en bij Huize Geers aan de Piushaven. Een Brrroodje Jantje-ijs ervaring kost € 3,00.