Auberge du Bonheur ontwikkelt Fairtrade 1712 chocolate

Cuisinier Ralph Blaakenburg van Auberge du Bonheur heeft in samenwerking met Huize Geers chocolatier & ijssalon en Prins Heerlijk Tilburg een nieuwe verfijnde chocolade ontwikkeld om je vingers bij af te likken! De productie van 1712 chocolate vind plaats bij Huize Geers, drie generaties chocolatiers uit Tilburg met passie voor chocolade.

 

Ingrediënten

De chocolade met intense smaak heeft een cacaopercentage van 74%. Ralph haalt zijn inspiratie uit de natuur van de Oude Warande, onderdeel van het Stadsbos013.  Dit zorgt voor bijzondere smaakcombinaties in zijn restaurant en het bos is ook de basis van eerdere producten, zoals 1712 Bier en Vermoed. 1712 is het jaar dat het monumentale park de Oude Warande werd aangelegd.
Uit de natuurlijke omgeving van de Auberge du Bonheur voegde hij ingrediënten toe aan de 1712 chocolate, zoals douglasspar en vlierbes.  De basis van de chocolade is te vinden in de beste cacaobonen van kleine boeren uit de Dominicaanse Republiek, verenigd in de coöperatie Concacado die tevens is aangesloten bij de Fairtrade-organisatie.
De cacaosoort Hispaniola is een kruising tussen Amazon Amelonado, Venezuelan Criollo en Rio Caribe. De bonen worden ter plaatse gefermenteerd en gedroogd, alvorens ze over zee worden vervoerd. De smaak van de boon is een mix van aards, leder, tabak, specerijen en fruit zoals banaan en guave.

Fairtrade restaurant

Met deze chocolade wordt er een steentje bijgedragen aan de Fairtrade Gemeente Tilburg door Bonheur Horeca Groep en Prins Heerlijk. Dit heeft de Villa de Vier Jaargetijden – een samenwerking tussen Bonheur Horeca Groep en Prins Heerlijk – de titel van het eerste fairtrade restaurant van Tilburg opgeleverd! Deze titel werd in ontvangst genomen door Bart Schapendonk – een leerling van Prins Heerlijk – die heeft geparticipeerd bij het maken en ontwikkelen van 1712 chocolate. De chocolade is bij Auberge du Bonheur en Villa de Vier Jaargetijden verkrijgbaar.