Grotto verkozen tot één van de (0)13 Geluksplekken

Tilburg telt vanaf 13 februari (0)13 geluksplekken. Plekken die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan het geluk van de stad en waar inwoners en bezoekers ook nog aan hun eigen persoonlijke geluk kunnen werken. Grotto, onze locatie in de Oude Warande, is verkozen tot één van deze Tilburgse geluksplekken. Iets om enorm trots op te zijn. 

De zoektocht naar de plekken is een initiatief van Fontys Hogescholen en Marketing Tilburg. Studenten van Fontys Economische Hogeschool Tilburg voerden het project uit, samen met Leo Bormans, de Belgische geluksambassadeur en schrijver van het World Book of Happiness. Op 13 februari werden de plekken bij Factorium Podiumkunsten officieel aangeboden aan de stad.

Grotto veldBij de (0)13 geluksplekken vinden bezoekers tips en opdrachten die bijdragen aan een gelukkiger leven, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van onder andere de Universiteit van Leuven. De geluksplekken zijn gebundeld in een boekje dat vanaf medio maart verkrijgbaar is bij de meeste geluksplekken en enkele verkooppunten. Bij de plekken worden ook borden geplaatst met een uitleg. Samen vormen de plekken een doorsnede van Tilburg die verschillende aspecten van de stad laten zien, zoals natuur, sociale interactie, cultuur en avontuur. Honderden inwoners deelden in de afgelopen maanden hun geluksplek met de studenten. Uiteindelijk werden er 13 gekozen als symbolisch getal voor de stad en passend bij de eigenzinnige Tilburgse stijl.

 

Dutch Happiness Week
De Tilburgse geluksplekken presenteren zich tijdens de Dutch Happiness Week, 16 tot en met 24 maart, met verschillende activiteiten aan de Tilburgse bevolking. De Dutch Happiness Week ontstond in Eindhoven uit een samenwerking met Parktheater Eindhoven. Sinds vorig jaar breidt de themaweek zich uit naar andere steden. Zo zijn er voortaan ook activiteiten in Tilburg, Roerdalen en Schagen, de andere twee Nederlandse gemeenten met geluksplekken.

Leo Bormans is de bedenker van het fenomeen geluksplekken. Eerder verzamelde hij de wetenschappelijke inzichten over geluk van 100 professoren uit 50 landen. Dat boek is in 12 talen vertaald en werd door voormalig Europees Voorzitter Herman Van Rompuy cadeau gedaan aan alle wereldleiders. In België heeft ook de stad Hasselt geluksplekken. De komende jaren breidt het aantal steden met dergelijke plekken langzaam uit.

Door: Stadnieuws