Donderdag 25 april 2019

Bewolkt 20°

Iets te vieren? Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden! 013 549 96 00 of sales@bonheurhorecagroep.nl

vandaag ontvangen wij

33 gasten

Historische plek, eigentijds concept

Grotto is gesitueerd in het midden van de Oude Warande, het best bewaarde en enige barokke sterrenbos in Nederland. De Oude Warande werd in 1712 aangelegd door de Duitse prins Wilhelm von Hessen-Kassel (Wilhelm VIII). Het ontwerp vertoont opmerkelijke overeenkomsten met het beroemde Petit Bosquet bij Versailles.

Na meerdere malen van eigenaar te wisselen, kwam het sterrenbos in de jaren ’50 in het bezit van de gemeente Tilburg. Sinds de jaren ’90 wordt er in fasen gerestaureerd, wat rond 2030 af zal zijn.

kunstwerk grotto

Kunstwerk

Grotto is opgeleverd als kunstwerk voor een tijdelijke expositie in de Oude Warande in Tilburg. Sinds 2000 tovert Fundament Foundation De Oude Warande om de drie à vier jaar om tot podium voor de internationale expositie Lustwarande.
In 2007 gaf Fundament de Australische kunstenaar Callum Morton opdracht om voor het middelpunt van het bos een paviljoen te ontwerpen. Dit middelpunt is de enige plek waar je het stervormige padenpatroon van het bos kunt zien. Normaliter zou een gebouw op die plek dat zicht op de ster ontnemen. Callum Morton loste dit dilemma op ingenieuze wijze op: hij ontwierp het onzichtbare paviljoen Grotto in de Oude Warande. De buitenkant valt in eerste instantie niet op omdat het een spiegel is. De binnenkant is een kunstmatige grot, 75 centimeter verzonken onder het maaiveld. ’s Avonds wordt het interieur verlicht. De spiegelende rechthoek maakt daardoor plaats voor een zwarte heuvel. Niet alleen heeft het paviljoen daardoor een continu veranderende vorm, het betekent ook steeds weer iets anders.

Meerdere functies en vormen

Grotto is een spiegel, een rechthoek, een grot en een heuvel. Zoals Grotto meerdere vormen en betekenissen heeft, heeft het ook verschillende functies. Grotto is een kunstwerk, een podium en een ontmoetingsplek met een bescheiden horecavoorziening midden in de Oude Warande in Tilburg, waar we je graag verwelkomen voor een ontspannen hapje en drankje! Zing je en wil je je kunsten graag delen? Bak je geweldige taarten die Tilburg moet proeven of wil je graag een feest organiseren bij Grotto? Grotto is een podium voor kunstenaars en thuisbakkers en is ook buiten de publieke openingstijden exclusief te reserveren voor feestelijke en zakelijke bijeenkomsten.

Contact