Prins Heerlijk

Bij Prins Heerlijk kunnen jongeren met leerproblemen in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar een vak leren terwijl ze werken in de horeca. Prins Heerlijk en Bonheur Horeca Groep exploiteren samen Villa de Vier Jaargetijden met de StadsBrasserie. Jongeren krijgen hier de kans om onder professionele begeleiding werkervaring op te doen. Naast de StadsBrasserie biedt Bonheur Horeca Groep ook op andere locaties werkervaringsplekken zoals Grotto, Faculty Club, Koning Willen II Stadion en Auberge du Bonheur.

Chef’s level

In een 1-jarig leerwerktraject van jongerenwerk R-Newt (onderdeel van ContourdeTwern) worden jongeren door middel van een praktijkgerichte en interactieve horecaopleiding klaargestoomd als gastheer en kok op niveau 1. Het zijn jongeren die tot nu toe geen opleiding hebben afgerond. Chef’s level is van begin tot eind op de praktijk gericht. Bonheur verzorgt de praktijklessen voor keuken en bediening en zijn (mede) verantwoordelijk voor het opleidingsrestaurant in het gebouw V39. Bij dit project werken we samen met de Rooi Pannen en Sagenn. Het is onderdeel van het Actieplan Jeugdwerkeloosheid Midden-Brabant.

Brabants Besten

Brabants Besten zijn ondernemers uit de private sector die tot Ambassadeur Innovatief Werkgeverschap zijn benoemd door gedeputeerde Bert Pauli van de provincie Noord-Brabant. De Brabants Besten geven het goede voorbeeld voor inclusief werkgeverschap, social innovation, reshoring en flexicurity. Ook laten deze bedrijven zien hoe zij op innovatieve wijze de potentie van de Brabantse beroepsbevolking benutten. Ook investeren deze bedrijven in hun medewerkers door hen te laten (door)leren. Vanwege hun expertise en ervaringen fungeren deze ambassadeurs als inspiratiebron voor andere ondernemers en zijn ze klankbord voor de provincie op het gebied van arbeidsmarktbeleid. Bonheur Horeca Groep werd in 2014 benoemd tot ‘Brabantse werkgever met maatschappelijk hart’.