Donderdag 25 april 2019

Bewolkt 20°

Iets te vieren? Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden! 013 549 96 00 of sales@bonheurhorecagroep.nl

vandaag ontvangen wij

148 gasten

Te doen in Tilburg

Tilburg organiseert als evenementenstad, naast het bestaande hoogwaardige culturele aanbod, het hele jaar door bijzondere evenementen. Weten wat er te doen is in Tilburg? Bekijk de agenda en lees hier meer informatie voor uw complete dag of avond uit.

Musea in Tilburg

TextielMuseum

Te doen Tilburg Textiel museum Als gast van Boutique Hotel Auberge du Bonheur heeft u voldoende te doen in Tilburg. Wij raden u zeker aan om een bezoek te brengen aan het unieke TextielMuseum in Tilburg. Dit museum heeft voor iedere kamer in ons hotel een eigen weefsel geproduceerd. In het TextielMuseum bekijkt u niet alleen de vier deelcollecties: textielvormgeving  textieltechniek, beeldende kunst en industriële cultuur. U ziet het TextielMuseum ook in bedrijf als textiellab voor ontwerpers.
http://www.textielmuseum.nl/nl/ 

Vincents Tekenlokaal

Vincents Tekenlokaal; EntreeHet Paleis van Koning Willem II in het centrum van Tilburg deed vroeger dienst als Rijks Hoogere Burgerschool, waar Vincent van Gogh tekenles volgde. Neemt u als gast in Tilburg eens een kijkje in dit monumentale pand, om te zien hoe Van Gogh zijn talent ontwikkelde. Vincents Tekenlokaal is meer dan een museum, leer zelf ook de hedendaagse technieken van het tekenen!
http://vincentstekenlokaal.nl/

Voor jong en oud

De Pont

5946509740_1618e61e71Bij museum De Pont treft u hedendaagse kunst, jaarlijks drie grote tentoonstellingen, een interessante permanente eigen collectie en kleinere tentoonstellingen door het jaar heen. Dit museum valt in het rijtje belangrijke musea die u gezien moet hebben! In wat vroeger een wolspinnerij was, startte in 1992 museum De Pont, dat tot op de dag van vandaag grote namen aantrekt uit de wereld van (inter)nationale hedendaagse beeldende kunst.
http://www.depont.nl/te-zien/ 

Natuurmuseum Brabant

Te doen Tilburg NatuurmuseumTegenover centraal station Tilburg staat het Natuurmuseum Brabant, een museum waar je de natuur opnieuw ontdekt. Interessant voor jong en oud en verkozen tot nummer 1 Kidsproof museum in Noord Brabant! In het Natuurmuseum staat het beleven van de natuur centraal, waar kinderen en volwasse
nen als echte onderzoekers ontdekken wat er speelt in de natuur!
http://www.natuurmuseumbrabant.nl/

Muziek

Poppodium 013

Te doen Tilburg poppodium 013Het bekende poppodium van het zuiden is in 2015 nog flink verbouwd en is nu als podium voor pop- en dancecultuur groter dan ooit tevoren. Met een grote zaal voor 3000 muziekliefhebbers, trekt dit podium jaarlijks bekende internationale namen. Het grootste poppodium van Nederland brengt de Tilburgse binnenstad veel dynamiek en internationale allure op gebied van dance- en popmuziek.
http://www.013.nl/

PaRaDoX

Te doen Tilburg PaRaDoXPaRaDoX is een podium voor muziek buiten het mainstreamcircuit. Het podium is van Stichting Bevordering Muziekimprovisatie. De stichting vindt dat zonder winstoogmerk iedere soort niet commerciële muziek gehoord moet worden. Denk aan jazz, wereld en experimentele muziek en zowel amateurs als professionele muzikanten krijgen het podium bij PaRaDoX.
https://paradoxtilburg.nl/

Themaparken

Efteling

125481_blowIn een kwartier rijden vanaf Hotel Auberge du Bonheur, bent u bij de Efteling in Kaatsheuvel. Als grootste pretpark van de Benelux is er voor zowel kinderen als volwassenen ontzettend veel te zien en te beleven. Met het Golfpark en het Efteling Theater is attractiepark Efteling een veelzijdig park.
https://www.efteling.com/nl

Abdij de Koningshoeven

Te doen Tilburg Trappistenklooster

Uniek om te doen in Tilburg is een bezoek aan het Trappistenklosster. In Berkel-Enschot, grenzend aan Tilburg, ligt Trappistenklooser de Koningshoeven, bekend van het trappistenbier La Trappe. Dit klooster is nog altijd in gebruik en is dus niet vrij te bezichtigen vanwege de monniken die er leven, werken en bidden. Maar wie van een lekkere La Trappe houdt kan wel langskomen voor een lunch en excursie met bierproeverij. Laat u meeslepen in de geschiedenis van het ontstaan van het klooster dat teruggaat naar het jaar 1884.
http://www.latrappetrappist.com/en/

Omgeving Tilburg

Safaripark Beekse Bergen

item_7222Safaripark Beekse Bergen, het grootste dierenpark van de Benelux, ligt op een kwartier rijden van Hotel Auberge du Bonheur. Kies zelf hoe u de maar liefst 150 diersoorten wilt bekijken, want u kunt per boot, auto, bus of te voet langs. Sinds enige tijd is het zelfs mogelijk om met een kano het park door te varen!
http://www.safaripark.nl/

Theater

Theaters Tilburg

Te doen Tilburg theaters tilburgIn studio Theaters Tilburg huist Schouwburg Tilburg en Concertzaal Tilburg, aan de schouwburgring; de plek voor een avond muziek of toneel. Laat u verrassen door een divers en ruim cultureel aanbod. Theaters Tilburg heeft jaarlijkse meer dan 350 voorstellingen op de agenda staan! U parkeert in de aangrenzende parkeergarage op het Louis Bouwmeesterplein.
http://www.theaterstilburg.nl

De NWE Vorst

Te doen Tilburg De NWE VorstNieuw talent heeft een podium in theater De NWE Vorst in de Willem II-straat. Dit monumentale pand in het centrum staat bekend om een experimenteel kunstprogramma. Voormalig studenten van de Tilburgse Hogeschool voor de Kunsten begonnen hier hun glansrijke carrière. Ervaar het theater letterlijk van dichtbij, vanwege de laagdrempelige sfeer en intieme zalen.
http://www.denwevorst.nl/

Pathé

Te doen Tilburg pathe tilburgBekijk de nieuwste films in 3D of IMAX. Genoeg keuze met maar liefst 7 zalen. De gemakken van een lift en voor gasten is parkeren goedkoper in het naastgelegen parkeergarage Pieter Vreedeplein; dat is Pathé Tilburg. Bekijk de nieuwste films in overweldigende geluidskwaliteit en beleef een gezellige avond in het bruisend deel van de binnenstad!
https://www.pathe.nl/bioscoop/tilburg

 

 

Cinecitta

Te doen Tilburg cinecittaWie van arthouse movies houdt, komt naar Cinecitta in de Willem-II straat. Het Rijksmonument telt na een grote verbouwing in 2012 drie zalen waar de top van arthouse films vertoond wordt. Geniet van een lekker hapje en drankje in het restaurant van Cinecitta en ervaar de sfeer van een prachtig gerenoveerd monumentaal pand. Een bijzondere locatie in Tilburg!
http://cinecitta.nl/