Ton Gimbrère maakt plaats voor nieuwe generatie managers

Bonheur Horeca Groep bereidt zich voor op de toekomst met een nieuwe generatie managers. Tim Wijdemans (31) neemt op 1 september het directie-stokje over van Ton Gimbrère (59), die in de afgelopen 15 jaar directielid was en heeft gebouwd aan een sterke marktpositie van Bonheur in Midden-Brabant. Gimbrère blijft als adviseur een actieve rol vervullen voor de horecagroep.

 

Het jonge managementteam van Bonheur

Wijdemans begon in 2008 zijn carrière bij Bonheur. Hierin heeft hij diverse rollen vervuld, waarvan de laatste 3 jaar in de functie van Operationeel Directeur en mede-eigenaar. Nicky Foesenek (28) is benoemd als commercieel directeur van Bonheur. Eerder was hij salesmanager van het Tilburgse horecabedrijf. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de commerciële ontwikkeling van het bedrijf. Samen met vijf managers maakt hij deel uit van het jonge managementteam van Bonheur, dat aangevoerd wordt door algemeen directeur Tim Wijdemans (31). Het managementteam bestaat verder uit Ralph Blaakenburg (Culinair Manager), Willem–Jan van den Langenberg (Controller), Briene Brienissen (Manager Bedrijfsontwikkeling) en Gijs Eskes (Horeca-manager).

 

Innovatie & creativiteit

De nieuwe generatie managers staat te popelen om de ingeslagen koers te vervolgen. Directeur-eigenaar Tim Wijdemans: ‘Met de wensen van onze gasten voorop, gaan we voor beter, het creëren van kansen en het nemen van initiatieven. Door slim gebruik te maken van onze negen locaties in Tilburg is het mogelijk om de verwachtingen maximaal te honoreren’. ‘Bij Bonheur zijn innovatieve oplossingen en een creatieve aanpak kenmerkend voor onze manier van werken. En daar is een markt voor’, aldus Nicky Foesenek.

 

Talentontwikkeling

De jongelingen in het managementteam van Bonheur zijn allemaal intern doorgestroomd naar topposities in het bedrijf. Gimbrère is trots dat de talentontwikkeling heeft geresulteerd in deze benoemingen. Gimbrère: ‘Naast het ‘inclusief werkgeverschap’, zien we ook dat het beleid om in huis opgeleide managers door te laten doorgroeien, zijn vruchten afwerpt. Ik ben er zeker van dat zij de organisatie naar de toekomst toe verder vorm en inhoud geven. Ze beschikken over een goed netwerk en hebben uitstekende managerskwaliteiten’.

 

Groei Bonheur Horeca Groep

Bonheur Horeca Groep is in 1986 opgericht door Patrick Verbunt, met de opening van Auberge du Bonheur. In de periode dat Gimbrère aan het roer stond, is de groep uitgebreid met diverse locaties zoals Prise d’Eau, Villa de Vier Jaargetijden, Broodje Jantje, Faculty Club, Grotto en recentelijk Esplanade. Bonheur heeft zich vooral in de kijker gespeeld door pop-up locaties zoals Westpoint Experience, A Night in India, diner in een reuzenrad (Royal in the Sky) en dit jaar tijdens de kermis:  Dinner in the Sky. Bij Bonheur werken thans 110 mensen in vaste dienst en ruim 100 oproepkrachten. Het bedrijf realiseerde in 2016 een omzet van 7,7 miljoen en behoort daarmee tot de 100 grootste horecabedrijven van Nederland.