Willem II en Bonheur Horeca Groep verlengen samenwerking

Willem II en Bonheur Horeca Groep gaan het huidige partnerschap verlengen. Onderdeel van de nieuwe overeenkomst is dat de eerste en tweede etage in het hoofdgebouw van het Koning Willem II stadion een flinke metamorfose ondergaan.

TILBURG - Willem II - Heerenveen 2-1, koning Willem II stadion, 16-12-2016. Voetbal, eredivisie voetbal seizoen 2016-2017. (L-R) Ton Gimbrere, Willem II algemeen directeur Berry van Gool en Tim Wijdemans.

Gezien het aflopend exploitatiecontract met Bonheur Horeca Groep, is Willem II het afgelopen halfjaar met verschillende partijen in gesprek gegaan over de invulling en het gebruik van het stadion als congres- en evenementenlocatie. Na deze uitgebreide marktanalyse is besloten om de samenwerking met Bonheur Horeca Groep te behouden en te verlengen. Bonheur is al sinds 2001 de horeca-exploitant van het Koning Willem II stadion.

Ton Gimbrère en Tim Wijdemans, directie van Bonheur Horeca Groep, zien in het Koning Willem II stadion naast een gastvrij voetbalstadion voor sponsors ook dé congreslocatie van Midden-Brabant. ‘Dit stadion biedt ontzettend veel mogelijkheden op gebied van vergaderingen, congressen en evenementen. Het is een uniek en multifunctioneel gebouw en het uitzicht op het veld is een absolute meerwaarde voor iedereen die het stadion bezoekt’, aldus Gimbrère.

Om bezoekers voortaan nog beter van dienst te zijn, krijgen de eerste en tweede etage een behoorlijke metamorfose. Hiervoor investeert Bonheur een bedrag van 750.000 euro. Tim Wijdemans: ‘Het doel is om in september 2017 de herinrichting te voltooien. Op de tweede etage, waar alle business lounges gelegen zijn, wordt het café- en restaurantgedeelte in een nieuw jasje gestoken. In plaats van twee grote ruimten, komen er meerdere sferen. We creëren verschillende concepten, zodat iedereen kan kiezen voor een sfeer die het beste bij hem of haar past. Er komen meer bars en de vergaderruimten op de eerste etage worden voorzien van state-of-the-art apparatuur om de beleving van onze gasten te verbeteren.’

Het ontwerp van de herinrichting komt van de hand van interieurarchitect André van der Gun, die in de regio Tilburg al veel grote projecten voor zijn rekening nam. Algemeen directeur Berry van Gool: ‘Allereerst ben ik verheugd dat we onze goede samenwerking gaan voortzetten. Daarnaast is het van belang dat we aan de wensen van onze sponsoren en supporters voldoen. De nieuwe inrichting en interieur gaan daar zeker aan bijdragen. Naast sportieve en financiële vooruitgang, streven Bonheur en Willem II ook naar een steeds betere beleving van wedstrijden, congressen en andere evenementen.’