Zondagkunst bij Hilvaria Studio’s: Linda Arts

Both Sides Now met werken van Linda Arts.

We nodigen u van harte uit aanwezig te zijn op 16 januari & 2 februari

Het café is geopend van 11:00 tot 18:00

Linda Arts maakt schilderijen, muurschilderingen en grafiek met geometrische vormen in veelal een beperking van zwarten, witten en grijzen die in intensiteit en vorm verlopen. Vanuit deze minimalistische vormentaal weet zij een grote variatie aan bewegingen te suggereren en je als kijker mee te nemen voorbij tijd en ruimte.

Elk werk wordt nauwkeurig voorbereid en uitgewerkt. Van een afstand gezien bewegen de vormen naar je toe of nemen je mee in een niet bestaande ruimte achter de wand. Nader je het werk van dichtbij dan wordt de hand van de maker zichtbaar. De ogenschijnlijke perfectie wordt doorbroken en de aandachtigheid en concentratie van het maakproces worden voelbaar, waardoor het werk er een belangrijke betekenislaag bij krijgt. Linda Arts woont en werkt in Goirle en heeft tentoonstellingen en opdrachten in binnen- en buitenland.

Bij de Hilvaria Studio’s is tot en met 16 februari de tentoonstelling ‘Both Sides Now’ met schilderijen en grafisch werk van Linda Arts te zien. Op zondag 12 januari wordt de tentoonstelling uitgebreid met een wandprojectie in het Ei, ofwel de infinite space. Het is één van de ruimtes die de Studio’s tot zo’n bijzondere locatie maken.

Het Mondriaanfonds heeft Linda Arts net een stipendium voor bewezen talent toegekend. Zo’n stipendium betekent een inhoudelijke erkenning van het werk en biedt een financiële ondersteuning die ingezet kan worden voor het verwezenlijken van plannen die anders misschien niet of minder gemakkelijk te realiseren zouden zijn. De op het eerste gezicht misschien rationeel ogende schilderijen en grafische werken in de tentoonstelling herbergen een wereld aan emoties, die je gaat voelen als je echt de tijd neemt om te kijken. Dan weten de werken je mee te voeren in bewegingen die Linda Arts door de vlakken en lijnen in subtiele gradaties van zwarten, witten en grijzen weet op te roepen.

Zondagkunst: 12 januari

Om 14:00 gaat Tineke Schuurmans met Linda Arts in gesprek over haar inspiratiebronnen. We nemen een kijkje in haar atelier en krijgen zicht op de dagen waarop ideeën zich tot kunstwerken ontwikkelen. We zullen het hebben over de rol van inspanning en ontspanning, natuur, muziek, boeken, wandelingen, Frankrijk, de hond, alleen kunnen zijn, haar kijk op leven en dood. Naast haar werk als kunstenaar is Linda ook initiator en curator van PIT (Project International Tilburg), curator bij PARK (Platform for Visual Arts) en docent. Werkzaamheden die verschillend zijn, maar elkaar ook aanvullen, elkaar zelfs nodig hebben. Haar professionele keuzes hebben geleid tot een internationale carrière en brengen haar ertoe op te komen voor het belang van abstracte kunst in het algemeen en voor zichzelf in het bijzonder.

De tentoonstelling is hierna nog te zien 2 februari 2020 met een ander nevenprogramma – en op afspraak via info@tinekeschuurmans.nl

Voor meer informatie over de kunstenaar: www.lindaarts.nl