kunst

PRIKKELING VOOR DE ZINTUIGEN

Wisselende exposities

Hilvaria Studio’s biedt een podium aan kunst en cultuur. We willen een breed publiek inspireren en stimuleren kruisbestuiving tussen verschillende vormen van kunst. Trots zijn we op onze vaste, internationale kunstcollectie. Aanvullend organiseert de Hilvaria Studio’s Foundation regelmatig spraakmakende exposities, zowel binnen (Leuvenzaal en Het Ei) als buiten.

De wisselende tentoonstellingen vinden voornamelijk plaats in de Leuvenzaal, het Ei en de omloop boven de Regiekamer en wisselen drie keer per jaar. Regelmatig zijn er ook optredens op zondag. Bekijk de agenda, lees onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Instagram voor alle activiteiten.

Hilvaria Studio’s is gunstig gelegen, op tien minuten rijden vanaf Tilburg, Goirle en Hilvarenbeek. De locatie bevindt zich dicht bij de snelweg. Op eigen terrein is een grote parkeerplaats aanwezig.

Vaste collectie

Bij wijze van welkom staan bij de entree van Hilvaria Studio’s de extravagante reuzenschoenen van de Belgische diva Liliane Vertessen. Aan de overzijde en in de Hal bevinden zich aan de wand de houten beschilderde coulisseachtige panelen van René Korten en tegenover liggend in de nissen, de visuele vertellingen van Fred van Eldijk. Twee immens grote landschapstekeningen en een klein schilderij van de hand van Han Klinkhamer stellen het landschap nadrukkelijk aanwezig en leggen daarnaast een direct verband met de grote waterwand die via de glazen pui vanuit de Kunsthal op het terras te zien is. Ook in Regiekamer, Montagekamer en Opkamer zijn werken van Han Klinkhamer te vinden. Voor een zekere mate van landerige vrolijkheid zorgen de assemblages in oranje RAL 2009 van J.H.J. van Melis in het Museumcafé en de bar. Hij is ook de ontwerper van het Hilvaria Studio’s servies dat voorzien is van het kenmerkende motje en eikeltje op het glazuur. In de Kodakzaal is ruimte geboden aan een enorme muurschildering van Jan van den Berg die een gehele zijde en de achterzijde van de tribune beslaat. De diepblauwe kleur en gouden plaatjes zijn beeldbepalende elementen van de zaal geworden. Achter de tribune in de gang die toegang geeft tot de verschillende werkkamers en het verhoogde terras vind je nog een werk van keramist Rob Brandt.