1712 DE PRODUCTENLIJN VAN AUBERGE DU BONHEUR

Auberge du Bonheur is sinds 1986 gevestigd aan de rand van de Oude Warande, een uniek natuurgebied in het huidige Stadsbos013. Het bos werd – al in 1712! – als park aangelegd in opdracht van de Duitse prins Willem van Hessen-Kassel, die op dat moment heer van de heerlijkheid Tilburg en Goirle was. Ook nu is het nog een fijne plek om te wandelen, fietsen én culinair te genieten! In de afgelopen jaren ontwikkelde cuisinier Ralph Blaakenburg verschillende smaakvolle producten met ingrediënten uit het sterrenbos. De producten hebben één ding gemeen: hun basis ligt in de Oude Warande. Het zijn allemaal lokale producten met een prachtig verhaal.

De 1712 producten zijn verkrijgbaar bij de hotelreceptie van Auberge du Bonheur.

1712 Hair & Body wash, Handzeep en Skinlotion

Boutique hotel Auberge du Bonheur bestaat 25 jaar. Ter ere hiervan hebben we een eigen verzorgingsproducten ontwikkeld. De Hair & Body wash, Handzeep en Bodylotion zijn te vinden op de hotelkamers en is er een exclusieve giftpack te koop in de lobby van het hotel om thuis ook te kunnen genieten van de luxe beleving van Auberge du Bonheur. Geïnspireerd door de bosrijke omgeving De Oude Warande, vormen de lokaal verkregen ingrediënten het hart van onze 1712 productlijn. Niet te missen in de omgeving is de magnoliaboom, wiens weelderige en geurige bloemen centraal staan in deze verzorgingsreeks.

1712 Vermoed

Het eerste glaasje vermout werd al in de 18e eeuw geschonken, de drank gaat dus al een hele tijd mee. Sinds die tijd was het afwisselend in en uit de mode. Trendwatchers voorspelden begin 2018 dat deze kruidenwijn de volgende hype zou worden. En ze hadden gelijk. Maar: volgens cuisinier Ralph Blaakenburg ontbreekt het de bestaande vermouts aan uitstraling en smaakdiepgang. Dus was de tijd rijp voor een eigen vermout: 1712 Vermoed.

Samen met stadsbioloog Gert Brunink selecteerde Ralph de beste kruiden en specerijen in en om de Oude Warande. Hans Robben van Jonkers Distillers uit Tilburg produceerde vervolgens de huis-vermout van Auberge du Bonheur. Vermoed 1712 drink je op veel manieren: puur óf als mix of cocktail.

Bekijk de making of 1712 Vermoed

1712 Witbier

Dit bier hebben we ook weer laten brouwen bij Brouwerslokaal in Groede, we wilde graag een eigen zomerbier gaan maken. Dit is ons 2e bier in de reeks van 1712. Het is een witbier geworden dat uitstekend past bij een culinair menu door de frisse smaaktonen in het bier. De bloesem van de vlierbes ruikt aromatisch en het bloemige past mooi bij lichte smaken. De vlierbloesem geeft samen met koriander en een vleugje zeezout een verrassend frisse florale en zilte smaak aan het bier.

1712 Fairtrade Chocolade

De basis van onze 1712 chocolade is te vinden in de beste cacaobonen van kleine boeren uit de Dominicaanse Republiek, verenigd in de coöperatie Concacado. De cacaosoort Hispanjola, die daar wordt verwerkt, is een kruising tussen Amazon Amelonado, Venezuelan Criollo en Rio Caribe. Klinkt heel technisch, maar het levert een boon op met een intense smaak: een mix van aards, leder, tabak, specerijen en fruit, zoals banaan en guave. De bonen worden ter plaatste gefermenteerd en gedroogd, voordat ze over zee worden vervoerd.

Eenmaal in Nederland voegt cuisinier Ralph Blaakenburg elementen uit de natuurlijke omgeving van Auberge du Bonheur toe aan de chocolade. Met een cacaopercentage van 74% en tinten van douglasspar en vlierbes, zorgt de chocolade in ons restaurant voor bijzondere smaakcombinaties en is het een origineel lokaal cadeau. En: fairtrade, dus (h)eerlijk.

Bekijk de making of 1712 Fairtrade Chocolade

1712 Honing

Een goede, lokale honing: dát is waar cuisinier Ralph Blaakenburg al enige tijd naar zocht. Bij toeval ontmoette hij stadsimker Marcel Hork, die hem vertelde dat er op slechts minuten loopafstand van Auberge du Bonheur bijenkasten staan. De bijen uit deze kasten halen nectar uit de linde, acacia en diverse fruitbomen uit de Oude Warande. En ze bestuiven de vele verschillende bloesems die je vindt in andere 1712-producten. In de bijenkasten komen alle smaken samen, met als resultaat: onze heerlijke 1712 honing. Deze natuurlijke honing wordt maandelijks afgevuld in potten. Verser kan niet!

1712 Boerenkaas

Boerenkaas: daar houden wij van, zeker als we hem zelf ontwikkelen. Cuisinier Ralph Blaakenburg van La Nouvelle Auberge maakte samen met stadsbioloog Gert Brunink en Jan Vermeer, eigenaar van Kaasboerderij de LeyeDaeler, een eigen kaas: 1712 Boerenkaas. De rauwmelkse boerenkaas is gewassen met ons eigen 1712 speciaalbier, geïnspireerd op de douglasspar.

Kaasboerderij de LeyeDaeler in Goirle heeft het hele bereidingsproces in eigen beheer. De zestig melkkoeien grazen in de wei van april tot en met oktober. Ze genieten van vers gras en kruiden, en worden bijgevoed met andere waardevolle voedingsstoffen, zoals mais en hooi. Dit zorgt voor de zachte smaak van de kaas. Omdat de LeyeDaeler uitsluitend boerenkazen van rauwe melk maakt (niet-gepasteuriseerde melk), behoudt elke kaas zijn unieke karakter. De combinatie van de zachte kaas met het 1712 bier én het unieke rijpproces van vijf weken op naalden van de douglasspar maakt de kaas bijzonder en uniek.

1712 TEA

Thee is een warme drank die wordt gemaakt door infusie van de gedroogde bladeren van de theeplant Camellia Sinensis. Klein geheimpje: om die reden is 1712 tea officieel geen thee, maar een kruidenthee met de lekkerste gedroogde kruiden, bloemen en bladeren uit de Oude Warande. Een mooie melange, samengesteld door Cuisinier Ralph Blaakenburg.

Je proeft een mix van vlierbloesem, brandnetel, braamblad, berkenblad, lindebloesem en ijzerkruid. Smaakpaletten waar we in de keuken van La Nouvelle Auberge graag mee werken. Bijzonder om deze frisse, bloemige en kruidige smaken te herontdekken en ook nog eens heel gezond en smaakvol. Geniet van een heerlijke kop 1712 tea!

1712 Koffie – Ralph’s Blend

“Als liefhebber van échte Italiaanse koffie – of espresso, zoals we die in Nederland noemen – word ik vaak teleurgesteld als ik buiten Italië mijn geliefde ‘bakkie’ drink. Nergens drink ik koffie zoals in Italië: met een intense smaak, een stroperig mondgevoel, vol van karakter en met een stevige afdronk. Het is inmiddels traditie dat ik, wanneer ik vanuit Italië terug naar Nederland rijd, stop bij het laatste tankstation voor een klein geluksmomentje. Dat voelt als afscheid nemen van een goede vriend, want in Italië staat zelfs bij ieder tankstation een barista voor je klaar om een mooie espresso te maken. Wat een geluk!”

Shenol Pishori van koffiebranderij Locals en cuisinier Ralph Blaakenburg sloegen de handen ineen om de smaak van Italiaanse koffie naar Nederland te halen. Ze branden koffie met de smaak van koffie in Italië. Een blend van 100% Arabica koffie met bonen uit twee landen: India en Guatemala. Iedere boon heeft zijn eigen specifieke smaakprofiel welke nog beter tot zijn recht komt omdat ze nét wat langer zijn geroosterd dan normaal. De smaak is mild bitter met tonen van chocolade, noten en bessen.

Kom proeven in ons restaurant en ervaar Ralph’s geluksmoment zelf. De koffie is nu ook verkrijgbaar voor thuis.