Eten
Eten
Ontmoeten
Ontmoeten

GROTTO

Bij paviljoen Grotto geniet je heel relaxed van een lunch of borrel in het hart van de Oude Warande, onderdeel van Stadsbos013 Tilburg. Na een fikse wandeling door het prachtig aangelegde sterrenbos of na een college op Tilburg University, biedt Grotto ‘best of both worlds’: ontmoeting en rust.

Één van de (0)13 Geluksplekken.

De  Oude Warande, onderdeel van Stadsbos013 is een van de grootste nog bewaard gebleven baroktuinen van Nederland. Het symmetrische bos is als een ster aangelegd. In het midden ligt Grotto, een paviljoen als restant van de internationale kunstexpositie Lustwarande, die hier elk jaar wordt gehouden.

"De spontane gesprekken, de heerlijke appelkruimeltaart en het plezier voor de hond is wat ons hier gelukkig maakt" Dutch Hapiness Week

Ontspannen ontmoeten

In het hart van de Oude Warande staat Grotto, een ontmoetingsplek voor de liefhebber van natuur, kunst en bourgondisch genieten. Het terras en groene veld biedt voldoende ruimte om met groepen of met z’n tweeën koffie te drinken of te lunchen. Vanwege de lange tafels ontstaan er regelmatig spontane ontmoetingen, wat al eens geleid heeft tot een huwelijk! Kom genieten bij Grotto, nu ook tijdens je werk, want sinds kort hebben wij gratis wifi!

De kunst van genieten

Bij Grotto ervaar je de kunst van het genieten, want dit glazen paviljoen ontstond in 2009 als kunstwerk in opdracht van Lustwarande. Sinds 2000 heeft Lustwarande om de drie à vier jaar een internationale beeldenexpositie in de Oude Warande georganiseerd, sinds 2015 jaarlijks. Lustwarande gaf de Australische kunstenaar Callum Morton de opdracht om voor het middelpunt van het bos een paviljoen te ontwerpen met een horecafunctie.

"Gewoon poffertjes gegeten in de Warande, hoe episch is dat! Aardige bediening en superfijn dat je ook kan pinnen. Mijn moeder heeft genoten van haar appelkruimeltaart." Gretchen van Goirle-Katorze
Grotto spiegel
Grotto veld
Grotto terras
Grotto avond