GROTTO

In het hart van de Oude Warande, onderdeel van Stadsbos013, vind je Grotto. Hét 013geluksplekje voor een tussenstop/take-away tijdens een mooie wandeling door het sterrenbos. De met liefde gemaakte koffies van Saskia en Siska zijn inmiddels befaamd in Tilburg.

De  Oude Warande, onderdeel van Stadsbos013 is een van de grootste nog bewaard gebleven baroktuinen van Nederland. Het symmetrische bos is als een ster aangelegd. In het midden ligt Grotto, een paviljoen als restant van de internationale kunstexpositie Lustwarande, die hier elk jaar wordt gehouden.

koffie, lunch bijeenkomst Grotto

De kunst van genieten

Bij Grotto ervaar je de kunst van het genieten, want dit glazen paviljoen ontstond in 2009 als kunstwerk in opdracht van Lustwarande. Sinds 2000 heeft Lustwarande om de drie à vier jaar een internationale beeldenexpositie in de Oude Warande georganiseerd, sinds 2015 jaarlijks. Lustwarande gaf de Australische kunstenaar Callum Morton de opdracht om voor het middelpunt van het bos een paviljoen te ontwerpen met een horecafunctie.

Lustwarande

Grotto LIVE

Na het grote succes van de vorige editie zijn we terug: elke zaterdag in augustus is het weer tijd voor Grotto LIVE. Verschillende bandjes en artiesten komen live optreden onder de boom. Vanaf het terras geniet je vanaf 14:30u tot ongeveer 17:00u van de optredens. Haal je drankje bij de bar en kies een lekker plekje uit op een van de bankjes, strandstoelen of op een zelf meegenomen kleedje. Wees wel op tijd, want de vorige edities was het erg druk bij het paviljoen in het midden van het sterrenbos de Oude Warande (onderdeel van Stadsbos013).

Zaterdag 5 augustus – The Chain Gang (afgelast)
De elfkoppige band stelt echte oude soulmuziek uit het zuiden van Amerika centraal. Denk daarbij aan Aretha Franklin, Sam and Dave, Otis Redding en ga zo maar door. Hun afwisselende repertoire is van eigen arrangementen voorzien waardoor het geheel een eigen sausje heeft gekregen, zonder afbreuk te doen aan het origineel.

Zaterdag 12 augustus – Claudy
Claudy is een singer-songwriter in hart en nieren, afkomstig uit Tilburg. Ze schrijft Nederlandstalige, catchy popliedjes met optimistische boodschappen. De teksten komen recht uit haar hart. Dit is zeer kenmerkend in combinatie met haar Brabants accent.

Zaterdag 19 augustus – TuffEnuff
Een veelzijdig clubje muzikanten die eigen werk en covers spelen in Blues, Latin, Jazz, Pop, Reggae en Funk. Ad Dijkers zingt en speelt mondharmonica, Louis van den Ende op percussie en Marcel van der Linden zingt en speelt gitaar.

Zaterdag 26 augustus – Awash
De Brabantse band Awash maakt Indie Pop, Rock. Met een sound waarin de jaren 80 & 90 te horen is vol met gitaarsolo’s, bas, orgel en een stem die doet denken aan de cd’s van vroeger in een eigentijds jasje.