GROTTO

In het hart van de Oude Warande, onderdeel van Stadsbos013, vind je Grotto. Hét 013geluksplekje voor een tussenstop/take-away tijdens een mooie wandeling door het sterrenbos. De met liefde gemaakte koffies van Saskia en Siska zijn inmiddels befaamd in Tilburg.

De  Oude Warande, onderdeel van Stadsbos013 is een van de grootste nog bewaard gebleven baroktuinen van Nederland. Het symmetrische bos is als een ster aangelegd. In het midden ligt Grotto, een paviljoen als restant van de internationale kunstexpositie Lustwarande, die hier elk jaar wordt gehouden.

koffie, lunch bijeenkomst Grotto

De kunst van genieten

Bij Grotto ervaar je de kunst van het genieten, want dit glazen paviljoen ontstond in 2009 als kunstwerk in opdracht van Lustwarande. Sinds 2000 heeft Lustwarande om de drie à vier jaar een internationale beeldenexpositie in de Oude Warande georganiseerd, sinds 2015 jaarlijks. Lustwarande gaf de Australische kunstenaar Callum Morton de opdracht om voor het middelpunt van het bos een paviljoen te ontwerpen met een horecafunctie.

Lustwarande

Pasen voor de kleine bazen

Op Tweede Paasdag (1 april) is het feest bij Grotto in de Oude Warande. Vooral voor de kleine bazen, want er vindt een kinderfestival plaats. Tussen 10:00 – 17:00 uur is er van alles te doen en de toegang is gratis. Tussen 12:00u en 15:00u komt Popkoor AkoorT interactief (met de kids) zingen.

Tijdens dit kinderfestival zijn er diverse activiteiten. Denk aan blikgooien, touwtrekken, zaklopen, een speurtocht en veel meer. Ook zijn er paashazen aanwezig en kan er zelfs getekend worden op de grot. De buitenbar én speciale “minibar” zijn geopend om lekkere drankjes te bestellen.

Mét – maar ook zonder kinderen – ben je van harte welkom. Geniet dus gezellig met je vrienden, familie en/of collega’s van Tweede Paasdag bij Grotto.