Ontdek De Nederlandse Zomer bij La Nouvelle Auberge

Welkom bij La Nouvelle Auberge, waar we deze zomer de rijke smaken van Nederland in de spotlight zetten. Na onze succesvolle Italiaanse zomer vorig jaar, hebben we besloten om dichter bij huis te blijven en de mooiste producten van eigen bodem te presenteren tijdens de Nederlandse Zomer – (H)eerlijk van eigen bodem! Onze chefs Ralph en Pim zijn samen met sommeliers Danique en Ruben op pad gegaan om de beste lokale, duurzame en seizoensgebonden ingrediënten te selecteren. Deze leveranciers hebben stuk voor stuk een bijzonder verhaal en dragen bij aan een culinaire ervaring die zowel vernieuwend als respectvol naar onze natuur is. Laat je meenemen op een culinaire reis door Nederland en ontdek de verhalen achter de producten op ons menu.

Bekijk ons menu

Reserveer voor de Nederlandse Zomer

Oesters HK46 – Delta Ostrea (Yerseke)

In de voedselrijke wateren van de Oosterschelde worden de oesters van Delta Ostrea gekweekt. Dankzij het unieke hangende systeem worden de oesters ieder getij geschud door de golven, wat zorgt voor een perfect rond model met een diepe schelp. Het fytoplankton in het water geeft deze oesters hun volle romige smaak en frisse zilte nasmaak. Sinds 2015 kweekt Delta Ostrea naast de traditionele bodemkweek ook met een innovatieve off-bottom techniek, wat resulteert in oesters die het hele jaar door van de hoogste kwaliteit zijn.

 Kingfish – The Kingfish Company (Kats)

Bij The Kingfish Company draait alles om duurzaamheid en innovatie. Hun Yellowtail Kingfish wordt op het land gekweekt met minimale impact op de omgeving. Het gebruik van 100% hernieuwbare energiebronnen zoals wind en zon, en het recyclen van zeewater zijn slechts enkele van de duurzame praktijken die ze hanteren. Deze benadering zorgt ervoor dat hun vis niet alleen milieuvriendelijk, maar ook van uitzonderlijke kwaliteit is. De vis wordt gevoed met de hoogste graad van duurzaam voer en gekweekt zonder antibiotica of hormonen, wat resulteert in een heerlijke, premium smaak.

Zeewier – De Zeeuwse Zeewierhandel (Yerseke)

Jan Kruijsse, voormalig kokkel- en mesheftenvisser, richtte in 2014 De Zeeuwse Zeewierhandel op na te hebben ontdekt dat veel zeewieren eetbaar zijn. Met een vergunning om zeewier te verzamelen in de Oosterschelde, is Jan nu dé specialist op het gebied van duurzame en traditionele vangst van wild zeewier. Zeewier heeft duidelijke seizoenen en Jan zorgt ervoor dat de oogst altijd plaatsvindt op een manier die de natuurlijke balans in stand houdt. Dit resulteert in een product dat zowel smakelijk als milieuvriendelijk is.

Waterbuffelproducten – De Stoerderij (Son en Breugel)

Op De Stoerderij in Son en Breugel worden waterbuffels op een verantwoorde en duurzame manier gehouden. De buffels lopen het hele jaar door buiten in verschillende weilanden en hebben toegang tot modderpoelen, waar ze van nature graag in liggen om af te koelen. De melk van deze buffels wordt verwerkt tot heerlijke buffelmozzarella, yoghurt, roomijs en roomboter. De Stoerderij gebruikt geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen en voedt de buffels voornamelijk met gras. Dit zorgt voor producten die niet alleen voortreffelijk smaken, maar ook goed zijn voor het milieu.

Lupinebonen – Boer Henk van Bijzonder Brabants (Deurne)

In Deurne teelt Boer Henk op natuurlijke wijze een grote variëteit aan groenten en kruiden, waaronder de eiwitrijke lupineboon. Deze bonen zijn een uitstekend lokaal alternatief voor geïmporteerde soja en hebben het voordeel dat ze de bodemstructuur verbeteren zonder dat bemesting nodig is. De lupinebonen van Boer Henk worden in de open lucht geteeld op een verantwoorde manier, wat resulteert in een puur en eerlijk product. Lupine is een geweldige vleesvervanger en een waardevolle toevoeging aan een duurzame keuken.

Wijn – Landgoed Wolf (Sint-Michielsgestel)

Laura de Hollander en Bas Klerx zijn de drijvende krachten achter Landgoed Wolfs, waar sinds 2016 op natuurlijke wijze Nederlandse wijn wordt geproduceerd. Na hun opleiding en ervaring in de Provence besloten ze hun passie voor wijnbouw naar Nederland te brengen. Op een zanderige leembodem in Sint-Michielsgestel planten ze druivenrassen die uitstekend gedijen in het Nederlandse klimaat. Met variëteiten als Pinot Gris, Souvignier gris en Cabernet Cortis, creëren ze wijnen die de unieke kenmerken van het terroir weerspiegelen. Hun toewijding aan natuurlijke wijnbouw zorgt voor een puur product met een authentieke smaak.

Laat je verrassen door producten van eigen bodem!

Kom en beleef de Nederlandse zomer in juli en augustus bij La Nouvelle Auberge, waar elk gerecht en elke drank een verhaal vertelt van duurzaamheid, passie en vakmanschap. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en samen te genieten van de rijkdommen van onze eigen bodem.

Reserveer voor de Nederlandse Zomer