De smaak van Indiase keuken komt naar Tilburg

Op 18, 19 en 20 januari kan Tilburg de smaak Indiase keuken ervaren. Een keuken die node gemist wordt in het aanbod van buitenlandse kookkunsten. Bonheur Horeca Groep opent in die periode het pop-up restaurant ‘A Night in India’ in de Poorten, de voormalige Hasseltse kerk. Chef-kok Ralph Blaakenburg van Auberge du Bonheur bezocht in oktober het katoenproject van Rabobank Foundation in India en genoot van de geuren en kleuren.

Samen met een fotograaf en afvaardiging van de Rabobank Tilburg en Omstreken verdiepte hij zich in het leven en de keuken van de lokale boeren. Als liefhebber van mooie producten kon hij in India zijn hart ophalen. ‘Ik ben er nu nog meer van overtuigd dat het de smaak is die telt. In Nederland moeten groenten er spic &span uitzien, in India gelden andere weten; de kopers kiezen voor smaak, niet voor vorm, kleur of grootte’, aldus Ralph.

Hij liet zich inspireren tot heerlijke gerechten en legde de recepten vast in het prachtige kookboek ‘Roots India’. Een keuze uit deze gerechten wordt geserveerd aan de gasten van het pop-up restaurant. Het menu à € 35,00 pp bestaat uit een cocktail, amuse, 3-gangen diner en afsluitend Masala Chai Thee. Bij een reservering voor twee ontvangen de gasten het bijzondere kookboek. Tijdens de avond worden de gasten ondergedompeld in de sfeer van India met muziek en beelden. Het diner wordt geserveerd aan lange tafels. Gasten eten met elkaar aan één tafel. Het tijdelijke restaurant is een initiatief van Rabobank Tilburg en Omstreken, Contour de Twern, De Poorten en Bonheur Horeca Groep. Reserveren kan vanaf 4 januari, ma t/m vrij: 013- 54 99 600 of anightinindia@bonheurhorecagroep.nl