DUE, de nieuwe Spumante van La Nouvelle Auberge

Cuisinier Ralph Blaakenburg en Sommelier Ruben van Aert van La Nouvelle Auberge geven dagelijks invulling aan hun passie om gasten te verrassen en te laten genieten van bijzondere wijn en spijs combinaties en gebruiken daarvoor het liefst ingrediënten en producten met een verhaal, vaak lokaal en nu ook internationaal met een eigen wijn: Spumante DUE. “Geniet en ervaar ons geluksmoment in Italië”

Om tot de mooiste smaakcombinaties te komen en de culinaire beleving compleet te maken, is samenwerking misschien wel het ‘geheime ingrediënt’. Ruben heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt: wijn (en soms een biertje). Als hij móét kiezen (liever niet natuurlijk), kiest hij voor een glas met daarin een bubbel, want het leven moet je vieren en een reden om te toasten is er altijd! Ralph raakt nooit uitgepraat over zijn favoriete vakantieland: Italië. Hij gaf er in 2006 het ja-woord aan zijn vrouw en zijn kinderen dragen Italiaanse namen: Luca en Giulia. Het idee ontstond om de gezamenlijke liefde voor Italië en wijn vorm te geven, met een eigen Spumante (Italiaanse benaming voor mousserende wijn) als resultaat. Het team van La Nouvelle Auberge reisde onder leiding van Ralph en Ruben af naar de bijzondere streek (Veneto) om het prijswinnende Italiaanse wijnhuis Monte Del Frà te bezoeken.

DUE
De familie Bonomo (3e generatie Monte del Frà) heeft van de velden tot aan de kelder dezelfde filosofie als Ralph en Ruben bij La Nouvelle Auberge: puur, eerlijk en met een blik op de toekomst! De samenwerking kwam al snel tot stand en na veel proeven en testen zijn Ruben en Ralph tot een fantastische blend van hun favoriete smaaktonen gekomen  in deze Spumante. DUE is een elegante bubbel met een fijne en fruitige smaak en is geproduceerd onder de hoogste productieduurzaamheid standaarden.
De naam was snel bepaald: DUE (Italiaans voor het telwoord twee), want in deze fles worden twee werelden (Cuisinier & Sommelier én Italië & Frankrijk) samen één.

De Italiaanse zomer bij La Nouvelle Auberge
Naast het selecteren van prachtige wijnen van de wijnhuizen Monte Del Frà en Villa Franciacorta hebben we ook de tijd genomen om ons te verdiepen in eerlijke en pure streekproducten én gerechten uit het gebied Veneto. Tijdens een indrukwekkende lunch met de familie Bonomo kwamen alle ervaringen, streekproducten en overheerlijke, typisch Italiaanse gerechten samen en genoten we van een picknick tussen de wijnranken waar de basis voor onze eigen Spumante groeide van een heerlijk glas DUE.
Deze ervaring gunnen we iedereen, daarom staat de Italiaanse zomer voor de deur! In de maanden juli en augustus kunnen onze gasten genieten van deze bijzondere reis. Alle ervaringen hebben we vertaald naar een menu waarin je Italië proeft in Tilburg! Wil je alles weten over de producten, deze bijzondere reis en de Italiaanse zomer bij La Nouvelle Auberge? Je vindt het hier!

Hopelijk tot snel.

Ciao,

Ralph Blaakenburg en Ruben van Aert,
Cuisinier en Sommelier La Nouvelle Auberge