Ontdek De Franse Zomer bij La Nouvelle Auberge
Een culinaire ode aan onze Franse roots
Na het succes van De Italiaanse en Nederlandse Zomer keren we deze zomer terug naar de oorsprong: Frankrijk – het land waar de roots van Auberge du Bonheur en La Nouvelle Auberge liggen.
Frankrijk zit diep verweven in ons DNA. Daarom reisden cuisinier Ralph Blaakenburg en chef-kok Pim de Weert af naar la douce France, op zoek naar hernieuwde inspiratie: nieuwe smaken, authentieke producten, karaktervolle wijnen en verhalen van makers. Wat ze vonden? Verwondering, vakmanschap en bovenal: een hernieuwd gevoel van verbinding met alles waar wij als restaurant voor staan.
Op zoek naar het authentieke, de verrassingen en geheimen
Van het biodynamische hart van de Languedoc tot de geurige olijfgaarden van de Provence: tijdens een culinaire studiereis dompelden Ralph en Pim zich onder in de wereld van wijnmakers, chefs en ambachtelijke producenten.
Op plekken als Château l’Hospitalet, Clos d’Ora, Villa Soleilla, Carcassonne en Château d’Estoublon proefden ze wijnen uit bijzondere vaten, spraken ze met gepassioneerde makers en ontdekten ze de kracht van eenvoud – zoals die van een klassieke cassoulet of een glas wijn dat volledig de herkomst weerspiegelt.
“Wat ik zocht, was verwondering. Proeven, ruiken, ontdekken. Verhalen horen van wijnmakers en koks – en dat spontaan laten ontstaan. Op een markt, in een dorpje of bij een diner onder de druivenranken.”
– Ralph Blaakenburg, cuisinier
Een reis terug naar de oorsprong
De Franse keuken is altijd ons fundament geweest. Niet alleen in technieken of recepten, maar vooral in hoe wij naar koken kijken: met respect voor het seizoen, het product en de oorsprong. Van krachtige bouillons en verfijnde sauzen tot de liefdevolle benadering van groenten – de klassiek Franse traditie vormt nog altijd ons kompas.
Deze zomer brengen we die essentie terug op het bord. In juli en augustus serveren we een tijdelijk menu vol: authentieke Franse invloeden, bijzondere wijnpairings (met o.a. biodynamische wijnen van Gérard Bertrand), ingrediënten rechtstreeks van de bron, gerechten die vakmanschap, eenvoud en karakter combineren
“Frankrijk is de keuken waar alles begon. Maar het is ook het land waar je blijft ontdekken – van oude recepten tot nieuwe smaken.”
– Pim de Weert, chef-kok
Château l’Hospitalet
In de Languedoc, niet ver van de Middellandse Zee, ligt Château l’Hospitalet, het kloppend hart van wijnhuis Gérard Bertrand. Voor Ralph en Pim was dit dé plek waar alles samenkwam: natuur, vakmanschap en verfijning. “We stonden daar tussen de druivenranken, met uitzicht op zee, en proefden wijn die volledig opgaat in de plek waar hij vandaan komt,” vertelt Pim. “Dat is waar we ook in onze keuken naar streven.” Wat Bertrand doet met wijn, doen Ralph en Pim met hun gerechten: werken met het seizoen, respect voor het product en een flinke dosis liefde.


Château d’Estoublon
In de Provence, tussen eeuwenoude olijfbomen en uitgestrekte wijngaarden, ligt Château d’Estoublon – een plek waar historie, natuur en gastronomie samenkomen. Voor Cuisinier Ralph Blaakenburg en Chef-kok Pim de Weert was het Château het slotstuk van hun reis, en misschien wel het meest inspirerende deel. “Alles ademt hier smaak, aandacht en schoonheid,” aldus Ralph. “Van de lavendel in de tuin tot de geur van olijfolie tijdens het koken.”
Roseblood Rosé
Deze rosé is een ode aan de rozenstruiken op het landgoed. Licht, floraal en fris – perfect in balans. De blend van Grenache en Cinsault zorgt voor aroma’s van rode bessen, witte perzik en citrusbloesem. Een rosé die zwoel is zonder zwaar te zijn, en die moeiteloos samengaat met zomerse gerechten, gegrilde groenten en zeevruchten. Bij La Nouvelle Auberge wordt die sfeer tot leven gebracht in het zomermenu.


Assemblage du Moulin – Olijfolie met vijf gezichten
Naast wijn produceert Château d’Estoublon een van de meest verfijnde olijfoliën van Zuid-Frankrijk. De Assemblage du Moulin is een blend van vijf lokale olijfsoorten: Bouteillan, Salonenque, Grossane, Picholine en Béruguette. Het resultaat is een olie met een fluweelzachte textuur en een aromatisch profiel van artisjok, groene amandel en tomatenblad. Ideaal om koude gerechten af te maken of om vers stokbrood in te dippen – puur genieten.
Maak de avond compleet!
Maak de avond compleet met een overnachting tijdens De Franse Zomer! Kies voor ons Uitgebreid Genieten arrangement en waan je een avond in het Zuiden van Frankrijk.
Bekijk arrangement
Á bientôt! – Team La Nouvelle Auberge
Wij nodigen je uit om deze zomer samen met ons een stukje Frankrijk te beleven – gewoon in Tilburg. Geniet van een menu dat je meeneemt van de zonovergoten heuvels van de Languedoc tot de geuren van lavendel en olijfolie in de Provence.